Plastic fantastic
Om in Las Vegas te komen moeten we door de Zion kloof heenrijden. Masja neemt nog wat foto's en we doen even een kop koffie. Hierna gaat het gas er op. Al snel zitten we op de highway 15 die ons dwars door de woestijn moet leiden. Het is wederom een schitterende route door het droge landschap, Joshua tree's en ruige rotsen. Het doet denken aan de binnenlanden van Irak en omgeving. De weg is kaarsrecht en de horizon is honderden kilometers breed. Zo'n wijds uitzicht is echt heel, heel erg mooi, zeker nu er onweer op komst is. Aan de rechter kant een blauwe lucht met daaronder de grijs gele bergen en aan de linkerkant de woestijnvlakte met, op enkele blauwe stukken na, de donderwolken erboven. Je ziet de regenbuien vanaf enorme afstand naderen. Het wordt alsmaar donkerder en de hoeveelheid flitsen nemen toe. Masja probeert de flitsen te filmen maar eenmaal in de wolkbreuk aangekomen gaat van schrik de camera even uit. De ruitenwissers draaien overuren en ik besluit met mijn knipperlichten aan halfgas verder te rijden. Al snel volgen er meer en rijden we als een soort knipperdisco door de woestijn. (behalve de echte trucker die je met volle vaart inhalen zodat je helemaal niets meer ziet). Gelukkig is de krachtige breuk maar kort en zitten we in 'no time' weer met de zonnebril op en de airco aan. We hebben Bodhy beloofd als eerste naar een outletcenter te gaan. (foute merken voor zogenaamd lage prijzen). Maar goed, beloofd is beloofd en 'tante poes' brengt ons dit keer precies waar we zijn moeten. Op het verlanglijsten staan een paar Nike Air Max schoenen en een Ray Ban Aviator. Hij scoort alleen een nieuw surfshort zodat hij in ons luxe hotel fatsoenlijk kan zwemmen. Ons hotel 'The Imperial Palace' ligt in hartje Vegas direct aan de strip (dit is dé straat van Las Vegas met alle foute gebouwen). Valet parking is niet voor ons weggelegd en dus moeten we zelf een plekje vinden, Dit gaat goed en al snel staan we in het hotel. We checken in en gaan naar onze kamer op verdieping 15 met uitzicht tot aan LA! We knappen ons even op, mondjes getuit en borstjes vooruit, en gaan de stad in voor onze verlate lunch. Of je nu uit je hotel wilt of alleen maar iets wilt eten, je moet en zal altijd door het casino lopen. Overal lampjes en rinkelende apparaten. En buiten wordt en nog veel erger. Dikke Amerikanen met aan hun zijde een lelijk mokkel wat voor Paris Hilton door moet gaan. Allemaal kunststof borsten, foute hakken en een enorme D&G bril (made in Taiwan). Maar je weet wat ze zeggen over de aap en de gouden ring.....? Na het eten gaan we op zoek naar het zwembad met waterval en bubbelbad. Heerlijk relaxen zodat we vanavond als de drie musketiers de stad gaan verwelkomen.