Erwin-Masja-Bodhy.reismee.nl

Warm, warmer, warmst!

Zondagavond 20.30 uur. we zijn vanochtend vroeg vertrokken en waren dan ook al om 9.00 uur in Palm Springs.Palm Springs is een soort van Cote da d'azur maar dan midden in de woestijn. Dus veel palmbomen, golfbanen, dikke auto's en heel veel mensen op leeftijd (lees: fossielen). Maar het mag de pret niet drukken. Het hotel is nog mooier dan die van gisteren en voorzien van alle - na een jaar hard werken- verdiende gemakken zoals een zwembad en een bubbelbad voor de deur, heerlijke bedden, een koelkast, tv, kluis, magnetron, douche en bad en zo kan ik nog wel even door gaan. Dat zwembad wordt voor Bodhy wat lastig want die heeft zijn zwembroek in het vorige hotel laten liggen. Hij heeft namelijk de vreemde gewoonte om met zwembroek te gaan slapen en deze tijdens de nacht uit te doen. Dus die broek ligt nog ergens tussen de dekens. nu kun je natuurlijk in je boxer of voetbalbroekje gaan zwemmen maar dat is zóóóóóóóóóó 2008! Een vent van bijna dertien gaat óf goed het water in óf hij gaat gewoon niet. Maar het blijft een lekker jong!

Maar goed, omdat we al zo vroeg in Palm Springs waren besloten we direct door te rijden naar Joshua Tree National Park.Na een uurtje rijden reden we het park in. Het is er werkelijk schitterend en er is geen hond te zien. In een gebied zo groot als de gemeente Utrecht zijn we zo'n twintig auto's tegen gekomen. Heerlijk! Halverwege het Park zijn we uitgestapt voor onze eerste hike.Een kleine tocht richting een Barker dam die natuurlijk geen water meer in zich had want de temperatuur was inmiddels opgelopen tot zo'n 45 graden in de schaduw. Het is echt onmogelijk iets te doen met deze hitte. We zijn op onze kleine tocht nog wel wat woestijn hamsters, eekhoorns en jackrabbits tegen gekomen. We zitten nu in de 'gekoelde' kamer een wijntje te drinken. Morgen staat een lange tocht naar Sedona op de agenda met misschien een tussenstop bij een indianenreservaat. Hier slapen we voor het eerst in een tent dus grote kans dat mijn volgende verhaal minder positief is! Welterusten! :-)

Ria

en ik maar denken dat je in een goedkoop hotelletje zit ,maar wel lekker zo begin je de reis goed.
Wat een temp.45 gr.Nou sterkte voor de overnachting in de tent Dit is de ultieme vakantie,een met de natuur.Hier is het 21 gr.en wordt het overmorgen zo,n kleffe 25 gr.Ook niet alles. groet Fred en Ria

hallo alledrie
wat geweldig allemaal , wel een lange reis maar daar krijg je ook wat voor zeg!!!
prachtig de natuur daar en heerlijk die rust(zonder de files) dat wordt genieten.
groetjes mam

ps geweldig die tom tom van jou!